Een 15-daagse rondreis door Gujarat

Deze bijzondere en afwisselende rondreis door het schiereiland Kathiawar in de staat Gujarat laat je het échte India zien. Ga off the beaten track en ontdek de gastvrijheid van de Gujarati in het land van de leeuwen en legendes. Een ideale mix van Indiase cultuur en natuur maakt deze reis onvergetelijk. Tijdens deze rondreis heb je veel vrijheid en een privé-chauffeur, zodat je op eigen tempo India op haar puurst kan ontdekken.

Aangeraden reisperiode: van begin oktober tot eind februari

Route: Ahmedabad – Palitana – Diu – Sasan Gir – Rajkot – Jamnagar – Bhuj

Highlights

Ontdek de verbazend mooie UNESCO-werelderfgoed stad Ahmedabad
Geniet van een adembenemende zonsopgang op de berg met de meeste tempels ter wereld
Kom oog in oog te staan met de zeldzame Aziatische leeuw in Gir National Park
Ontdek per kameel een van de grootste zoutvlaktes ter wereld in de Rann of Kutch

 

Dag 1 – Vlucht Amsterdam-Ahmedabad

Vandaag vlieg je vanaf Schiphol Airport naar Ahmedabad met een overstap in Mumbai. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2 – Ahmedabad

Na aankomst staat een taxi chauffeur op je te wachten aan de vlieghaven van Ahmedabad, de hoofdstad van Gujarat. In de middag kan je op eigen tempo ontdekken waarom deze prachtige  stad UNESCO-werelderfgoed is of je kan deelnemen aan een begeleide wandeling door de oude stad in de koele avond. Avondmaal is voorzien in het guesthouse.

Dag 3 – Ahmedabad

Na een heerlijk ontbijt en een rustige ochtend start om 13:00 de UNESCO Heritage City tour. Een minibus brengt je naar bijzondere plekken buiten de stad. Je ziet de ashram van Mahatma Gandhi, het prachtige Bhadra fort en meerdere architecturale hoogstandjes. Ahmedabad is in India immers vooral bekend omwille van haar prachtige steenhouwwerk. De monumenten zijn niet alleen een streling voor het oog maar ook de geschiedenis en verhalen zullen je bekoren. Een avondmaal is opnieuw voorzien in het guesthouse.

Dag 4- Palitana

Op dag vier gaan we het schiereiland Kathiawar in. Na het ontbijt maak je kennis met de privé-chauffeur die je komende tien dagen overal brengt waar je heen wilt. Je kan je meteen in de auto installeren voor een vijf uur durende rit naar het mooie Palitana. De stad is de enige vegetarische stad in de wereld en is het Mekka van de Jain gelovigen. Huur in de middag een rikshaw voor een sightseeing tour en geniet van de typische Indiase wirwar van koeien, rikshaws en kraampjes op straat. Morgen een lange dag dus vanavond vroeg naar bed!

Dag 5 – Palitana

Vandaag maakt de wekker je om 5:00 wakker uit een zoete slaap, want de wandelschoenen moeten aan! De prachtige en spirituele klim op de Shatrunjaya Mountain, de berg met de meeste tempels ter wereld, wordt een van de hoogtepunten van de reis. Na 3500 treden krijg je op de top een welverdiende sensationele zonsopgang te zien. Daarna kan je uren verloren lopen tussen de honderden marmeren Jain tempels, stuk voor stuk prachtige architecturale kunstwerken. Na de afdaling en lunch laat je de benen rusten tijdens de autorit naar Diu, een prachtige kuststadje in het zuiden van Gujarat. Beklim (als het nog lukt) ‘s avonds de vuurtoren van Diu en haal je hart op aan de zonsondergang bij de Arabische Zee.

Dag 6 – Diu

Vandaag ben je helemaal vrij. Ga lunchen in een van de vele fijne restaurantje van Diu, bezoek de prachtige Naida grotten uit de tijd van de Portugese kolonisatie en slenter door de charmante straatjes. Onderweg vind je overal leuke shopgelegenheden, interessante musea en fraaie tempels. Misschien is dit wel het moment voor een Indiaas biertje of wijntje want Diu is de enige stad in de droogstaat Gujarat waar je alcohol kan drinken.

Dag 7 – Diu

Als je gisteren nog geen kans hebt gezien om het majestueuze fort te bezoeken of je voeten in het zand van het rustige Ghogla strand te graven, dan kan je dat deze ochtend nog doen. Na de lunch rijd je met jouw privé-chauffeur in enkele uren noordwaarts naar Gir National Park, het belangrijkste leeuwenreservaat  in Azië. Je gaat morgenochtend pas op safari, dus er is onderweg tijd genoeg om een stop te maken de indrukwekkende haven van Veraval met haar tienduizenden vissersboten. ‘s Avonds kan je in het Fern Gir Forest Resort heerlijk uitrusten van al dat wandelen de voorbije dagen.

Dag 8 – Sasan Gir

Op dag acht rijdt je met een lokale gids rond 6:30 ‘s ochtends door de poort van Gir National Park. Het reservaat herbergt meerdere uitstervende diersoorten. Met een klein beetje geluk zie je hier enkele van de laatste 400 Aziatische leeuwen of een luipaard! Na dit heuse avontuur ga je weer de weg op. Onderweg naar je volgende bestemming passeer je de prachtige kalkstenen Khambhalida grotten en het onvoorstelbaar mooie stadje Gondal. Daar verbaas je je makkelijk een paar uur aan de rijke geschiedenis van de streek en de prachtige gebouwen, waaronder het Navlakha Palace. ‘s Avonds komt je aan in Rajkot, een prachtige en wereldse grootstad aan de oevers van de Aji en Nyari.

Dag 9 – Rajkot

Een dag ter vrije besteding in Rajkot. Rajkot is een moderne stad met een wereldse oude charme en is over heel India bekend om haar Gujarati cuisine. De ideale plek dus om eropuit te trekken en die fameuze thali of typische zoete sukhadi te proberen. Zin om verloren te lopen in de kleurrijke Bangdi Bazaar markt in de oude stad of liever een picknick in de prachtige Jubilee Garden? Het Arriva homestay personeel zal je de leukste en mooiste plekjes aanwijzen. In de avond kan je zelfs een beroemde cricket wedstrijd meemaken in het Saurashtra Cricket Association stadium.

Dag 10 – Rajkot

Dag tien van de reis is opnieuw naar eigen keuze te besteden, want je hebt vast en zeker nog niet genoeg van Rajkot met haar prachtige parken, koloniale architectuur en wervelende geschiedenis. Je privé-chauffeur staat zoals altijd voor je klaar, dus denk ook aan de indrukwekkende Aji Dam die de watertoevoer van de stad regelt of het mooie Pradyman Park buiten het centrum van Rajkot. Ga ‘s avond nog even terug naar je favoriete restaurantje in deze culinaire grootstad, want daarna rijd je in een rustige rit van twee uur naar Jamnagar, vlakbij Marine National Park.

Dag 11 – Jamnagar

Vandaag brengt jouw chauffeur je naar Narara Marine National Park. Hier kan je bij laagtij over het rif wandelen en in het lage water koralen, kogelvissen, octopussen en nog veel meer moois spotten. Zonder dat je in het water hoeft te duiken! Een gids vertelt gedurende enkele uren alles wat je wil weten over het leven onder water. De rest van de dag is er nog bijzonder veel te ontdekken op deze magische plek. Voor de kust liggen ook niet minder dan 42 eilanden waar je met de boot naartoe kan. Hier kan je alleen maar genieten.

Dag 12 – Jamnagar

Ook het leven in de lucht is fascinerend in de baai van Marine National Park, dus deze ochtend ga je nog voor zonsopgang met de verrekijker in de aanslag naar het Khijadiya Bird Sanctuary. Je kan er een unieke diversiteit van vogels spotten aangezien de baai zowel zoetwatermeren als moerassen met zout water herbergt. Een professionele gids legt je uit waar je de verrekijker moet richten en wat er allemaal in jouw vizier komt. Na de lunch heb je een lange rit van vijf uur voor de boeg naar Bhuj. Geen zorgen over het avondeten want dat wordt met veel liefde en zorg bereid in jouw laatste homestay.

Dag 13 – Bhuj

Je sluit de reis af in de Rann of Kutch. Je privé-chauffeur brengt je eerst naar de Black Mountain, waar je met eigen ogen kan waarnemen hoe magnetische krachten de auto bergop trekken zonder motoractiviteit. Op de top van de berg heb je een onvoorstelbaar uitzicht over de zoutvlaktes. Onderweg kan je ook halt houden bij verschillende dorpjes die zich hebben gespecialiseerd in handwerk, van borduren tot koperwerk. Een aanrader is de Khatri familie in Nirona die als enige in de wereld de Rogan Art levend houdt. Tegen het einde van de dag rijd je door de windhozen de droge vlakte in en zet je voet op een van de grootste zoutvlakte ter wereld. De dag eindigt met een kamelentocht bij zonsondergang in dit verbluffende landschap.

Dag 14 – Vlucht Bhuj-Amsterdam

Deze ochtend laat je je een laatste keer in de watten leggen met een heerlijk ontbijt in het Bhuj house. Na de transfer naar de kleine luchthaven van Bhuj neemt afscheid van je privé-chauffeur en vlieg je via Mumbai terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 15 – Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Schiphol Airport.

Ben benieuwd wat jij denkt!