Ik heb vandaag mijn eerste geluksmomentje van de reis gehad.

Deze middag wandelde ik naar het eetmarktje bij de oostelijke poort hier in Chiang Mai om een bakje rijst met kip te halen vooraleer ik naar een yoga les zou gaan. Het was een van de zeldzame momenten dat ik even gezellig op mezelf was (voor de Belgen: ik was in mijn eentje). Al smullend van mijn bakje rijst stak ik op de terugweg vlotjes de straat over (wat hier eigenlijk een hele opdracht is) en met het geklak van slippers onder mijn hielen liep ik het steegje van ons hostel binnen.

De temperatuur was perfect en de dag was gemoedelijk begonnen. Een wat oudere man in het naburige tentje riep me breed glimlachend een Thaise ‘hallo’ toe. Ergens galmde een goedkoop RnB liedje en eventjes raasden geen honderden scooters langs me heen zodat het opeens heerlijk rustig werd. En daar was het: mijn geluksmomentje. Enkele seconden van puur en zorgeloos geluk.

Het kwam niet op de Soi Dep berg met adembenemend uitzicht over Chiang Mai, niet toen ik de groep wilde olifanten zag in Khao Yai, niet toen ik op het vliegtuig hierheen zat. Het overviel me gewoon al wandelend naar mijn zoveelste hostel met mijn zoveelste kom rijst in de hand.

Ben benieuwd wat jij denkt!